Employment Advisory

Uw medewerkers zijn uw belangrijkste kapitaal. Als werkgever én ondernemer focust u op de toekomst, op de snel veranderende wereld en daarmee veranderende behoeften van klanten. Wij geloven dat het succes van uw organisatie mede wordt bepaald door een duidelijke visie op het personeelsbeleid. Waarmee u in deze dynamische omgeving het onderscheid kunt maken.

Employment Advisory.jpg
Ontdek meer over Employment Advisory
Employment Advisory - Arbeidsrecht.jpeg

Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht is dynamisch. Met de invoering van de Wet werk en zekerheid (Wwz) gelden er andere verplichtingen voor werkgevers. U wilt dan ook dat de afspraken met uw medewerkers goed op papier staan. Of het nu gaat om een nieuwe arbeidsovereenkomst, contractverlenging of om ontslag. In die gevallen waar het tot problemen leidt tussen u en een medewerker, is het belangrijk dat u goed weet wat uw eigen rechten en plichten zijn. En die van uw medewerker.

Lees meer
Employment Advisory - salarisadministratie.jpg

Salarisadministratie

Voor kleine en middelgrote bedrijven is de salarisadministratie vaak tijdrovend en kostbaar. Door snel veranderende en complexe wetgeving is het niet altijd eenvoudig om de kennis op peil te houden. Nieuwe technologieën bieden bovendien de mogelijkheid om uw personeelsadministratie verder te digitaliseren. U kunt uw medewerkers toegang geven tot hun eigen online personeelsdossier. Met actuele cijfers over verzuim en verloop kunt u samen met uw management uw personeelsbeleid aanscherpen waar nodig.

Lees meer
Corporate Finance - Alternatieve financiering.jpg

Loonheffingen

Een juiste inhouding en afdracht van loonbelasting, premies volksverzekeringen en werknemersverzekeringen en bijdrage Zorgverzekeringswet, de zogenaamde loonheffingen, behoort tot een van de belangrijkste wettelijke werkgeversverplichtingen. De wetgeving over loonheffingen is echter behoorlijk complex. Zeker als het om grensoverschrijdende arbeid gaat. Onjuiste toepassing van de regels kan tot naheffingen en boetes leiden. Dit risico wilt u als werkgever tot een minimum beperken. Daarnaast kunt u ook besparingen realiseren door bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden fiscaal aantrekkelijk in te richten.

Lees meer
Employment Advisory - HR Consultancy.jpg

HR Consultancy

Een hoog ziekteverzuim, problemen met het vinden van het juiste personeel of medewerkers die onvoldoende mee kunnen met de veranderingen die uw organisatie doormaakt. Als werkgever staat u voor uitdagende vraagstukken. Met onze HR Consultancy bieden wij diverse oplossingen om talent aan te trekken én te behouden, het ziekteverzuim te verlagen en de betrokkenheid van uw medewerkers te vergroten. Zo helpen wij u om rendement te behalen op uw belangrijkste kapitaal.

Lees meer
Employment Advisory - Human Capital Helpdesk.jpg

Human Capital Helpdesk

Wat moet er minimaal in een personeelsdossier zitten als ik iemand wil ontslaan? Hoe zit het ook alweer met de opbouw van vakantiedagen van zieke werknemers? Hoe vaak mag ik een tijdelijk contract verlengen? Zijn onze arbeidsovereenkomsten goed opgesteld en compleet? Veel gestelde vragen van werkgevers, die door onze Human Capital Helpdesk snel te beantwoorden zijn.

Lees meer
Employment Advisory - HR Academy.jpg

HR Academy

Wijzigingen in wet- en regelgeving op het gebied van arbeid zijn aan de orde van de dag. Wijzigingen die mogelijk impact hebben op uw organisatie. Wij verzorgen (inhouse) kennissessies waarmee u volledig thuis bent in de nieuwe spelregels. Daarnaast bieden wij diverse praktijkgerichte vaardigheidstrainingen op het gebied van situationeel leidinggeven, gespreksvoering of presenteren. U verhoogt daarmee het niveau van uw professionele vaardigheden en leert deze optimaal toe te passen in uw dagelijkse praktijk.

Lees meer
Employment Advisory - Thuiswerken

Belevingsonderzoek Thuiswerken

De overheidsmaatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen, leidden bij veel organisaties tot sterk veranderde werkomstandigheden. Medewerkers werkten vanuit huis en ontmoetingen vonden online plaats. Overweegt u om ook op de lange termijn uw medewerkers (gedeeltelijk) thuis te laten werken? Ziet u voordelen voor uw organisatie, zoals minder reiskosten, een verlaging van de CO² voetafdruk en minder kantoorruimte vanwege minder werkplekken? Vergeet niet uw medewerkers te vragen hoe zij het thuiswerken ervaren. Het Belevingsonderzoek Thuiswerken van Baker Tilly helpt u daarbij.

Lees meer
Puzzel

Medewerker tevredenheidsonderzoek

Krapte op de arbeidsmarkt. Het leven dat steeds duurder wordt. Generatie Z stapt het werkende leven in. Dit zijn slechts een paar van de uitdagingen waarmee werkgevers op dit moment te maken hebben. Aandacht hebben voor goed werkgeverschap is dus belangrijker dan ooit. Maar hoe zorgt u er als werkgever voor dat u de achterdeur dicht houdt met deze krapte op de arbeidsmarkt? Wat doet u met vragen van werknemers over de stijgende kosten in Nederland? Hoe houdt u de diverse generaties op de werkvloer geboeid? Met andere woorden: hoe zorgt u dat u een goede werkgever bent en blijft?

Lees meer

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over Employment Advisory? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

carin welters.jpg
Carin Welters Partner Employment Advisory T: 06 52 75 99 40