Skip to content

Goederen invoeren in de EU 

Als u producten van buiten de EU in of via Nederland wilt verkopen, worden ze vaak eerst ingevoerd. Naast praktische aspecten als transport regelt u dat u uw documenten op orde heeft. Vergeet niet dat importeren gevolgen heeft voor uw belastingpositie. Heeft u de douane- én de btw-aspecten scherp? En heeft u al aandacht besteed aan uw positie voor de vennootschapsbelasting? Onze experts bespreken de eerste inklaring en leggen uit welke regelingen Nederland biedt om de impact van de belastingafdracht op uw cashflow te beperken. 

Op deze pagina leest u meer over invoer vanuit een Nederlands perspectief, gericht op ondernemingen die vanuit het buitenland naar Nederland uitbreiden: inbound groei. Bent u op zoek naar informatie over de omgekeerde situatie: vanuit Nederland ondernemen in het buitenland? Klik dan hier om meer te lezen over outbound groei. 

Douane en goedereninvoer in Nederland 

Als u goederen invoert van buiten de Europese Unie, dan krijgt u te maken met douaneverplichtingen. Zorg dat u de juiste stappen neemt en in control blijft. Hoe werkt goedereninvoer van buiten de EU? Douanespecialist Stevie Mols bespreekt een aantal belangrijke douaneformaliteiten. 

Nederland als doorvoerland

Gebruikt u Nederland als toegangspoort naar Europa, maar is uw onderneming niet in Nederland gevestigd? Let dan op uw belastingpositie. Onze btw- en douane-experts bespreken de doorvoer van goederen en verplichtingen voor niet in de EU gevestigde ondernemingen.

Belastingpositie bij groei en uitbreiding

Veel internationale ondernemingen leveren goederen van buiten de Europese Unie aan de Europese markt via een magazijn of depot in Nederland. Hoewel zo’n magazijn of depot in Nederland vaak slechts een tussenstop is in uw transportketen, moet u als ondernemer scherp blijven op uw fiscale positie. Vooral bij een groeiende onderneming kan doorvoer door Nederland soms sneller dan u verwacht leiden tot belastingheffing. Hoe zit het met de vennootschapsbelasting en de btw als u naast de opslag van goederen nog andere activiteiten gaat verrichten in Nederland?

Onze experts lichten een aantal vormen van groei toe en de fiscale gevolgen die deze groei teweeg kan brengen.

Lees meer

Neem contact op

Heeft u vragen over de onderwerpen die wij op deze pagina bespreken? Of wilt u graag meer weten over onze dienstverlening en hoe wij uw internationale ambities kunnen ondersteunen? Laat hier uw gegevens achter, dan neemt één van onze adviseurs contact met u op!

Het laatste nieuws

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief