Btw-advies en compliance

De heffing van belastingen verschuift steeds meer van de directe naar indirecte belastingen, waaronder btw. Bedrijven en organisaties krijgen hierdoor steeds meer te maken met (complexe) btw-vraagstukken. De geldende btw wet- en regelgeving in Nederland en in de Europese Unie verandert constant. Daarnaast is er veel jurisprudentie op zowel nationaal als internationaal niveau inzake btw. Het is daarom belangrijk om regelmatig de btw-positie van uw onderneming onder de loep te nemen en na te gaan of uw onderneming nog aan die veranderende regels voldoet. Daarnaast zijn er wellicht mogelijkheden om de positie van uw onderneming verder te optimaliseren, denk hierbij aan het op een efficiënte manier inrichten van uw supply chain. Graag zijn wij u daarbij van dienst.

Btw-advies en compliance - hoofdafbeelding.jpg
Ontdek meer over Btw-advies en compliance
Btw-advies en Compliance - Nationaal btw-advies.jpg

Nationaal btw-advies

Wanneer u als natuurlijk persoon, als rechtspersoon of in een samenwerkingsverband zelfstandig economische activiteiten verricht en hiervoor vergoedingen ontvangt, kwalificeert u als ondernemer voor de btw. In beginsel moet u dan btw over de door u ontvangen vergoedingen in rekening brengen aan uw afnemers. Daarnaast gelden dan diverse administratieve verplichtingen, zoals het periodiek indienen van de btw-aangifte en het voeren van een btw-administratie. Wilt u meer weten over uw btw-positie en uw rechten en plichten als btw-ondernemer? Schakel ons dan in voor een vrijblijvend gesprek.

Lees meer
Btw-advies en Compliance - Internationaal btw-advies.jpg

Internationaal btw-advies

Handelt u op internationaal niveau, dan kunnen grensoverschrijdende goederenstromen een enorme impact hebben op uw btw-processen. Denk daarbij aan het importeren van goederen, het opslaan van uw voorraad, het distribueren van uw producten naar uw verkooplocaties, maar ook het verkopen van goederen aan consumenten in andere EU-landen via uw webshop. Dit geldt ook als u bepaalde diensten verricht, zoals het organiseren van een evenement in een ander land of het verrichten van digitale diensten zoals streamingdiensten aan consumenten in andere landen. Al deze activiteiten leveren, afhankelijk van uw bedrijfsmodel, btw-verplichtingen op, soms zelfs in meerdere landen. Zijn dit voor u herkenbare btw-vraagstukken? Reken dan op Baker Tilly voor het beste internationale btw-advies.

Lees meer
Btw-advies en Compliance - Btw-aangifteverplichtingen.jpg

Btw-aangifteverplichtingen

Zodra uw onderneming een btw-registratie heeft, dan gelden meerdere btw-aangifteverplichtingen. Zorg dus voor juiste en tijdige btw-aangiftes, zeker omdat deze maandelijks dan wel ieder kwartaal terugkomen. Dit geldt overigens niet alleen voor Nederland, maar voor alle landen waar uw onderneming verplicht is btw-aangifte te doen.

Lees meer
Btw-advies en Compliance - Btw-tools.jpg (1)

Btw-tools

Elke onderneming heeft veel data met een schat aan informatie over de onderneming en de bedrijfsprocessen. Slimme tools maken het -ook op het gebied van de btw- mogelijk om diverse inzichten uit deze data te filteren, bijvoorbeeld over de btw-positie van uw onderneming en de optimalisatiemogelijkheden. Baker Tilly heeft diverse tools ontwikkeld die het optimaliseren van uw btw-positie kunnen ondersteunen.

Lees meer
Btw-advies en Compliance - Btw-trainingen.jpg

Btw-trainingen

Bent u voor uw onderneming op zoek naar meer kennis van de btw? Of is een verdiepingsslag in specifieke btw-vraagstukken nodig voor uw organisatie? En wilt u met uw kennis van de btw van meer toegevoegde waarde zijn voor uw organisatie? Dan bent u bij Baker Tilly aan het juiste adres. Bovendien kunt u in veel gevallen PE-punten krijgen voor de trainingen. Bekijk ons aanbod van trainingen, workshops en webinars.

Lees meer
Btw-advies en Compliance - Btw in specifieke sectoren.jpg

Btw in specifieke sectoren

Is uw onderneming in een bepaalde sector actief? Dan kunt u te maken krijgen met specifieke btw-zaken. Baker Tilly beschikt over uitgebreide sectorkennis, waardoor wij u hierover kunnen adviseren.

Lees meer
Btw-advies en Compliance - Wijzigingen wetgeving btw.jpg

Wijzigingen wetgeving btw

Wij houden u graag op de hoogte van de belangrijkste wijzigingen en nieuws op het gebied van de btw. Hierdoor blijft u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de mogelijke impact van de wijzigingen op uw bedrijfsvoering

Lees meer
Btw-advies en Compliance - Brexit a

Brexit en de btw

De Brexit is een feit per 31 januari 2020, middernacht. Tot 1 januari 2021 zitten we nog in een overgangsperiode. Gedurende deze tijd wordt er door de EU door het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) onderhandeld over de nabije toekomst. Als de verwachting van een harde Brexit uitkomt, dan zijn er vergaande wijzigingen op komst voor bedrijven die handelen met het VK. Maar ook als er toch bepaalde afspraken worden gemaakt tussen de EU en het VK, verandert er veel op het gebied van btw en douane. Ons advies: start op tijd met voorbereiden, en bent u nog niet begonnen, begin dan direct!

Lees meer
Btw-advies en Compliance - Ons team.jpg

Over ons

VAT & Customs Advisory is uw partner voor btw-vraagstukken en internationale handelsstromen. Wij staan u bij met hoogwaardige advisering, van internationale supply chains tot vastgoed en van aftrekrecht tot compliance. Maak kennis met ons team en onze werkwijze.

Lees meer
E-commerce 2

E-commerce

Per 1 juli 2021 treden er in de Europese Unie (EU) nieuwe btw-regels voor e-commerce in werking. Deze regelgeving is van belang voor alle ondernemers die grensoverschrijdend goederen verkopen aan consumenten in de EU. Hierbij is het niet relevant waar u bent gevestigd: in een EU-land of niet-EU-land. De wijzigingen zijn ingrijpend en in sommige situaties zeer complex. Aanpassingen aan uw systemen en processen zijn in veel situaties vereist. Als u goederen verkoopt aan consumenten in de EU, zorg er dan voor dat u op de hoogte bent van de btw-gevolgen voor uw onderneming.

Lees meer

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over btw-advies en compliance? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

jayantrakhan.jpg
Jayant Rakhan Partner VAT & Customs Advisory T: 06 12 02 41 49