Corporate Finance

In elke onderneming zijn groei en continuïteit centrale thema’s. Of het nu gaat om een bedrijf overnemen of een bedrijf verkopen, de financiering van groei of de verdeling van aandelen/aandeelhouders te wijzigen. Veelal is er dan een waardebepaling nodig en/of een boekenonderzoek (due diligence). Onze begeleiding bij elk van deze Corporate Finance vragen is inhoudelijk sterk en altijd gericht op een maximaal rendement voor u als opdrachtgever. Een zakelijke, gestructureerde aanpak met focus op vertrouwen en oog voor de belangen van de verschillende (internationale) partijen aan tafel.

Corporate Finance | Baker Tilly
Ontdek meer over Corporate Finance
Corporate Finance | Baker Tilly

Referenties

Uiteraard zijn de indrukken en de tevredenheid van onze klanten de belangrijkste maatstaf voor u. Bent u benieuwd waarom deze opdrachtgevers met ons samenwerkten?

Lees meer
Accountancy - Financiële administratie 2.0

Over ons

Baker Tilly Corporate Finance biedt oplossingen voor diverse financiële vraagstukken. Van koop- en verkoopbegeleiding tot waardebepaling en van (her)financiering tot due diligence. Maak kennis met ons team en onze werkwijze.

Lees meer
Bedrijf verkopen | Baker Tilly

Bedrijf verkopen

Het verkopen van uw onderneming of bedrijf is vaak een spannende en ingrijpende aangelegenheid. Dit komt doordat een verkoop niet alleen directe gevolgen heeft voor de toekomst van de onderneming of het bedrijf, maar ook een grote invloed heeft op uzelf. Wij kunnen u adviseren en begeleiden gedurende het gehele verkooptraject. Van het adviseren bij de voorbereidende werkzaamheden, het opstellen van de benodigde documentatie, het inventariseren en benaderen van potentiële kopers tot en met het begeleiden van het boekenonderzoek, het voeren van de onderhandelingen en het opstellen van de juridische overeenkomsten.

Lees meer
Bedrijfsovername | Baker Tilly

Bedrijfsovername

Overweegt u om een onderneming (gedeeltelijk) over te nemen? Een overname van de activiteiten of van de aandelen van een onderneming is een bijzonder en ingrijpend traject. Onze adviseurs kunnen u van begin tot eind volledig adviseren en ontzorgen. Van het opstellen van het acquisitieprofiel en het vinden van geschikte targets, het benaderen van de Nederlandse en internationale markten, het uitvoeren van de bedrijfsanalyse en de onderhandelingen tot en met het opstellen van de juridische documenten.

Lees meer
Financiering | Baker Tilly

Financiering

U wilt groeien, uitbreiden door overname of heeft een andere reden waarom uw onderneming financiering nodig heeft. Wat zijn de mogelijkheden voor bedrijfsfinanciering en welke passen het beste bij uw plannen? Wij bieden onafhankelijk financieringsadvies voor DGA’s en (familie)bedrijven bij bijvoorbeeld management en medewerkersparticipaties. Wij begrijpen uw wensen en die van alle betrokken partijen. Samen met u komen we tot de beste oplossing voor uw financieringsvraagstuk.

Lees meer
Waardebepaling | Baker Tilly

Waardebepaling

Of u nu wenst een belang in uw onderneming over te dragen aan uw kinderen, medewerkers te laten participeren, uw onderneming te verkopen of inzicht te verkrijgen in de waarde van een potentiële overnamekandidaat; een waardebepaling vormt de basis voor onderhandelingen en prijsbepaling. Zodat u vervolgens goed onderbouwd een keuze kunt maken. De toegevoegde waarde van onze geaccrediteerde waarderingsspecialisten (Register Valuators) zit naast sterke inhoudelijke kennis ook in de persoonlijke benadering en transparantie in de bevindingen.

Lees meer
Due diligence | Baker Tilly

Due diligence

In vrijwel ieder overnametraject, of het nu gaat om koop of verkoop van een onderneming, komt het moment waarop de koper onderzoek gaat doen naar het over te nemen bedrijf. Gedurende dit boekenonderzoek (due diligence) wordt het object van aankoop nader bestudeerd op zogenaamde lijken in de kast. Staat u voor de keuze om een bedrijf over te nemen of bent u van plan binnenkort uw onderneming te verkopen? Onze brede expertise op gebied van due diligence (financieel, fiscaal, juridisch, HR en IT) zorgt ervoor dat u nu en in de toekomst niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast kunnen wij u adviseren over het verwerken van deze risico’s in de koopovereenkomst.

Lees meer
Accountancy - Financiële administratie.jpg

Beroeps- en netwerkorganisaties en databases

Baker Tilly Corporate Finance werkt samen met verschillende beroeps- en netwerkorganisaties. Bij deze organisaties zijn medewerkers van Corporate Finance aangesloten met de daarbij geldende gedrags- en beroepsregels. Dit bevordert de kwaliteit van de beroepsbeoefening door onze medewerkers. De medewerkers voldoen aan de vereisten die door deze beroepsorganisaties aan hun lidmaatschap worden gesteld. Baker Tilly Corporate Finance maakt gebruik van diverse databases om informatie te verzamelen over markten, deelnemers en klanten. Met behulp van deze databases bieden wij zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek aan om onze klanten optimaal te adviseren. We hebben meerdere databases tot onze beschikking, verstrekt door verschillende instellingen. Op deze pagina vindt u de beroepsorganisaties waar onze medewerkers bij aangesloten zijn vanaf het jaar 2013 en de databases waar zij de beschikking over hebben.

Lees meer

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over Corporate Finance? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

lorijnvanleersum.jpg
Lorijn van Leersum Partner Corporate Finance T: 06 24 23 14 13