Corporate Finance

Een onderneming is altijd in beweging. In elke fase van de levenscyclus van een bedrijf komen er andere vragen of uitdagingen op uw pad. Vragen als: hoe realiseer ik een bepaalde ambitie of groei (uitbreiding via een overname bijvoorbeeld), hoe wijzig ik de koers van mijn bedrijf, hoe zet ik een nieuw product in de markt, wat is mijn bedrijf waard of hoe verkoop ik mijn onderneming? Een oud-Hollands gezegde luidt: een goed begin is het halve werk. En dat geldt zeker bij dit soort grote vraagstukken.

Corporate Finance.jpg
Ontdek meer over Corporate Finance
Corporate Finance - Due Diligence.jpg

Wat is due diligence?

Hoe voorkomt u dat u bij de overname van een bedrijf een kat in de zak koopt? Door zorgvuldig onderzoek te doen naar het bedrijf dat u overneemt. Het onderzoek dat u dan nodig heeft noemen we due diligence: een diepgaand onderzoek naar een over te nemen onderneming, zodat beslissingen binnen een acquisitieproces goed kunnen worden onderbouwd en risico's worden onderkend. Due diligence onderzoek geeft u inzicht in sterke en zwakke punten van de overnamekandidaat of uw eigen onderneming. Dit kan leiden tot koopprijs verlagende factoren of het onderhandelen over specifieke garanties of vrijwaringen.

Lees meer
Corporate Finance - Businessplan.jpg

Businessplan

Succesvolle ondernemers zijn continu bezig met het maken van nieuwe plannen. Zo zorgen zij ervoor dat hun producten en diensten blijven aansluiten bij de behoeften van klanten. En dat de continuïteit en winstgevendheid van hun onderneming gewaarborgd is. Wat deze ondernemers gemeen hebben? Zij begonnen allen bij de basis: een betrouwbare analyse van uw businesscase. Want dat beantwoordt de commerciële hamvraag: zit de markt te wachten op uw (nieuwe) producten en diensten?

Lees meer
Corporate Finance - Financiering.jpg

Financiering

U wilt starten, uitbreiden of heeft een andere reden waarom uw onderneming financiering nodig heeft. Wat zijn de mogelijkheden voor bedrijfsfinanciering en welke passen het beste bij uw plannen? Wij bieden onafhankelijk financieringsadvies bij (familie)bedrijven, management en medewerkersparticipaties en DGA’s. Wij begrijpen uw wensen en die van alle betrokken partijen. Samen met u komen we tot de beste oplossing voor uw financieringsvraagstuk.

Lees meer
Corporate Finance - Alternatieve financiering.jpg

Alternatieve financiering

De financieringsbehoefte invullen wordt steeds vaker vorm gegeven met alternatieve financiering al dan niet in aanvulling op een bancaire financiering. Er zijn tegenwoordig genoeg mogelijkheden voor alternatieve financiering en het aanbod van nieuwe partijen groeit. Hieronder zeten wij enkele voorbeelden van de mogelijkheden voor alternatieve financiering en subsidie voor u op een rij.

Lees meer
Corporate Finance - Bedrijf aan of verkopen.jpg

Bedrijf verkopen of aankopen

Er zijn verschillende redenen denkbaar waarom u uw onderneming zou willen verkopen,of (een deel van) een andere onderneming wilt aankopen. Uw reden kan persoonlijk of zakelijk van aard zijn, of een combinatie van beiden. Bijvoorbeeld omdat u geen geschikte opvolger in uw (familie-) bedrijf heeft. Of omdat u wilt uitbreiden en groeien. Wat de reden ook is, een aan- of verkoop is altijd een bijzonder moment voor u als ondernemer.

Lees meer
Corporate Finance - Waardebepaling.jpg

Waardebepaling

In bijna ieder aankoop- en verkoopproces krijgt u te maken met een waardebepaling. Een waardebepaling vormt immers de basis voor onderhandelingen en prijsbepaling. De uitkomst van een waardebepaling is belangrijk en helpt u bij het maken van de juiste keuzes. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Man met laptop.jpg

Referenties

Uiteraard zijn de indrukken en de tevredenheid van onze klanten de belangrijkste maatstaf voor u! Bent u benieuwd waarom deze ondernemers met ons samenwerkten? Hieronder vindt u een overzicht van een aantal reference cases.

Lees meer
Accountancy - Financiële administratie.jpg

Beroeps- en netwerkorganisaties en databases

Baker Tilly Corporate Finance werkt samen met verschillende beroeps- en netwerkorganisaties. Bij deze organisaties zijn medewerkers van Corporate Finance aangesloten met de daarbij geldende gedrags- en beroepsregels. Dit bevordert de kwaliteit van de beroepsbeoefening door onze medewerkers. De medewerkers voldoen aan de vereisten die door deze beroepsorganisaties aan hun lidmaatschap worden gesteld. Baker Tilly Corporate Finance maakt gebruik van diverse databases om informatie te verzamelen over markten, deelnemers en klanten. Met behulp van deze databases bieden wij zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek aan om onze klanten optimaal te adviseren. We hebben meerdere databases tot onze beschikking, verstrekt door verschillende instellingen. Op deze pagina vindt u de beroepsorganisaties waar onze medewerkers bij aangesloten zijn vanaf het jaar 2013 en de databases waar zij de beschikking over hebben.

Lees meer

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over Corporate Finance? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

lorijnvanleersum.jpg
Lorijn van Leersum Partner Corporate Finance T: 06 24 23 14 13