Financiering

Corporate Finance - Financiering.jpg

U wilt starten, uitbreiden of heeft een andere reden waarom uw onderneming financiering nodig heeft. Wat zijn de mogelijkheden voor bedrijfsfinanciering en welke passen het beste bij uw plannen? Wij bieden onafhankelijk financieringsadvies bij (familie)bedrijven, management en medewerkersparticipaties en DGA’s. Wij begrijpen uw wensen en die van alle betrokken partijen. Samen met u komen we tot de beste oplossing voor uw financieringsvraagstuk.

Startpunt voor bedrijfsfinanciering

Onze adviseurs richten zich op het geven van advies met betrekking tot alle aspecten van de financiering, waaronder het aantrekken van nieuwe leningen, herfinanciering van schulden en balans (her)structurering. Ongeacht het soort financiering waar u voor kiest, een betrouwbaar plan is altijd het startpunt. Want elke financier wil weten waar u geld voor nodig heeft en of u een rendabel plan heeft.

Welke vormen van bedrijfsfinanciering zijn er?

De meest voorkomende vorm van bedrijfsfinanciering is een lening bij de bank. Dat kan een doorlopend krediet zijn, een bankgarantie of een lening. Afhankelijk van uw situatie zou de financiering ook bijvoorbeeld een microfinanciering van de overheid of een investering van een particulier kunnen zijn. Een alternatieve vorm van bedrijfsfinanciering is bijvoorbeeld crowdfunding. Hierbij kunnen particulieren (kleine) bedragen investeren en in ruil daarvoor krijgen ze bepaalde diensten of producten gedurende een vooraf bepaalde looptijd 

Een financiering is niet van de ene op de andere dag geregeld. Degelijk advies, een groot netwerk en hulp bij het op orde maken van de gevraagde documenten, zoals een businessplan, kan dit proces versoepelen. Dit zijn precies de zaken waar Baker Tilly Corporate Finance u mee kan helpen. Wij begrijpen welke financieringsvormen en -instellingen het beste passen bij uw financieringsbehoefte en hebben een groot netwerk van contacten bij banken en alternatieve financiers. 

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over financiering? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

lorijnvanleersum.jpg
Lorijn van Leersum Partner Corporate Finance T: 06 24 23 14 13