Skip to content

Oriëntatie op de Nederlandse markt

Veel internationale ondernemers kiezen ervoor om uit te breiden naar Nederland. Via Nederland ligt de Europese markt binnen handbereik. Maar voordat u besluit om de Nederlandse markt te betreden, wilt u zich goed oriënteren. Alle aspecten van het ondernemerschap moeten duidelijk zijn. Onze experts lichten toe welke stappen u in de oriëntatiefase kunt zetten.

Op deze pagina leest u meer over de belastingpositie van uw onderneming wanneer u vanuit het buitenland in Nederland gaat ondernemen: inbound groei. Bent u op zoek naar informatie over de omgekeerde situatie: vanuit Nederland ondernemen in het buitenland? Klik dan hier om meer te lezen over outbound groei.

Goed voorbereid groeien: 4 tips

Uw onderneming uitbreiden naar Nederland? Voordat u eraan begint, wilt u weten hoe de markt eruitziet en welke zaken uw onmiddellijke aandacht vergen. Belastingadviseur Sophie Gunn deelt 4 tips om goed voorbereid te werk te gaan. Baker Tilly helpt u graag om goed voorbereid de Nederlandse markt te betreden.

Kijk hier de video

Een businessplan opstellen

Een gedegen businessplan staat aan de basis van uw (internationale) groei. In dit plan worden alle aandachtspunten in kaart gebracht. Hoe wijkt de Nederlandse markt af van uw thuismarkt? Hoe zit het met de lokale concurrentie? En welke kansen of risico’s moet u meenemen in uw overwegingen? Onze Business Advisory specialisten bespreken de hoofdelementen van een goed businessplan en hoe Baker Tilly uw kansen op succes kan vergroten.

Lees meer

Rechtsvormen in Nederland

In Nederland kunt u uw onderneming in verschillende rechtsvormen uitoefenen. Bijvoorbeeld als branche van een buitenlandse rechtsvorm of in de vorm van een besloten vennootschap (bv). Het is goed om vooraf stil te staan bij de ondernemingsvorm die het beste past bij uw huidige (en toekomstige!) plannen en strategie. Onze Legal Advisory experts lichten toe welke rechtsvormen vaak worden gebruikt door buitenlandse ondernemers die in Nederland zaken gaan doen.

Lees meer

Vennootschapsbelasting in Nederland

Ondernemingen die hun dagelijkse leiding in Nederland hebben of naar Nederlands recht zijn opgericht, zijn belastingplichtig in Nederland en worden over het algemeen belast op hun wereldwijde inkomen. Ook een buitenlandse ondernemer die zakendoet in Nederland kan met Nederlandse belastingheffing te maken krijgen, bijvoorbeeld als er sprake is van een vaste inrichting voor de vennootschapsbelasting.

Onze belastingadviseurs behandelen enkele hoofdlijnen van de Nederlandse vennootschapsbelasting.

Lees meer

Nederlandse ondernemingsstructuur inrichten

Het inrichten van de Nederlandse ondernemingsstructuur is een belangrijk onderdeel van uw groeiplannen. Richt u een nieuwe rechtsvorm op, onderneemt u via een vaste inrichting of neemt u een bestaande onderneming over? Wat zijn de gevolgen voor de belastingheffing?

Onze fiscale experts zetten de mogelijkheden op een rij, met aandacht voor uw ondernemingsstructuur, buitenlandse belastingplicht en vennootschapsbelastingpositie.

Lees meer

Nederlands arbeidsrecht

Als u personeel in Nederland aanneemt of tewerkstelt, spreekt u vaak met hen af dat het Nederlandse arbeidsrecht van toepassing is. In sommige gevallen heeft u feitelijk geen keuze en vormt de bescherming van het Nederlands arbeidsrecht de ondergrens.

Onze arbeidsrechtspecialisten bespreken wanneer en hoe u kunt kiezen en lichten de hoofdpunten van het Nederlands arbeidsrecht toe.

.

Neem contact op

Heeft u vragen over de onderwerpen die wij op deze pagina bespreken? Of wilt u graag meer weten over onze dienstverlening en hoe wij uw internationale ambities kunnen ondersteunen? Laat hier uw gegevens achter, dan neemt één van onze adviseurs contact met u op!

Het laatste nieuws

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief