Internationaal ondernemen

Uit onderzoek blijken cultuur- en taalverschillen als de grootste uitdaging gezien te worden bij internationaal ondernemen. Op de voet gevolgd door de verschillen in wet- en regelgeving. En wat te denken van het ondernemingsklimaat dat in ieder land anders is. Wij laten u graag zien dat alle bovengenoemde zaken uw internationale ambities niet in de weg hoeven te staan.

Internationaal ondernemen.jpg
Ontdek meer over Internationaal ondernemen
Internationaal ondernemen - Expat Services.jpg

Expat services

Stel u wilt een vestiging in het buitenland opzetten. Dan kan het handig zijn om de expertise en ervaring die al binnen uw bedrijf is, tijdelijk in te zetten op de nieuwe vestiging. Dat kan met expat services. Met de juiste begeleiding is het een eenvoudig uit te voeren oplossing, die u veel voordelen oplevert.

Lees meer
Internationaal ondernemen - Landendesk.jpeg

Landendesk

Bent u de ondernemer die letterlijk de grenzen van het ondernemen wil verleggen? Die de stap wil wagen en kansen ziet in het buitenland? Producten of diensten internationaal aanbieden kan een optie zijn om een groeistrategie te verwezenlijken. Ieder land kenmerkt zich door een eigen markt, economie en vraag en aanbod. Maar ieder land heeft ook eigen regels en wetten.

Lees meer
Internationaal ondernemen - Internationale handel.jpg

Internationale handel en douane

Handelt u internationaal, dan kunnen grensoverschrijdende goederenstromen een enorme impact hebben op uw btw-processen. Denk daarbij aan het importeren van materialen, het opslaan van uw voorraad of het distribueren van uw producten naar uw verkooplocaties. Al deze handelingen leveren btw-verplichtingen op, soms in meerdere landen, afhankelijk van uw bedrijfsmodel. Heeft u al eens nagedacht wat een Shared Service Centre model kan betekenen voor uw btw-processen?

Lees meer
Belastingadvies - Belastingadvies internationaal.jpg

Internationaal belastingadvies

Er kunnen zich verschillende situaties voordoen waarin u te maken krijgt met zowel binnenlandse als buitenlandse belastingregels. Bijvoorbeeld bij export, internationale samenwerkingsverbanden, het openen van een filiaal in het buitenland of het oprichten van een buitenlandse vennootschap. Met onze kennis en ons wereldwijde netwerk kunnen onze adviseurs u helpen met uw internationale belastingvraagstukken.

Lees meer
Belastingadvies - Transfer pricing.jpeg

Transfer Pricing

Bent u met uw onderneming in meerdere landen actief? Dan dient u te voldoen aan de wettelijke vereisten van transfer pricing (interne verrekenprijzen). Interne verrekenprijzen zijn de prijzen die vennootschappen van hetzelfde concern elkaar in rekening brengen bij onderlinge prestaties (zoals het verrichten van diensten of de levering van goederen of rechten). Wanneer een onderneming over de landsgrenzen onderneemt, nemen de verplichtingen tegenover belastingautoriteiten toe. Het is belangrijk om kosten en opbrengsten op een juiste wijze toe te rekenen aan de landen waarin de onderneming is gevestigd.

Lees meer

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over internationaal ondernemen? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

herm-nieste.jpg
Herm Nieste Partner tax advisory T: 06 10 07 19 26