Internationaal ondernemen

Uit onderzoek blijken cultuur- en taalverschillen als de grootste uitdaging gezien te worden bij internationaal ondernemen. Op de voet gevolgd door de verschillen in wet- en regelgeving. En wat te denken van het ondernemingsklimaat dat in ieder land anders is. Wij laten u graag zien dat alle bovengenoemde zaken uw internationale ambities niet in de weg hoeven te staan.

Internationaal ondernemen.jpg
Ontdek meer over Internationaal ondernemen
Internationaal ondernemen - Expat Services.jpg

Expat services

Stel u wilt een vestiging in het buitenland opzetten. Dan kan het handig zijn om de expertise en ervaring die al binnen uw bedrijf is, tijdelijk in te zetten op de nieuwe vestiging. Dat kan met expat services. Met de juiste begeleiding is het een eenvoudig uit te voeren oplossing, die u veel voordelen oplevert.

Lees meer
Internationaal ondernemen - Landendesk.jpeg

Landendesk

Bent u de ondernemer die letterlijk de grenzen van het ondernemen wil verleggen? Die de stap wil wagen en kansen ziet in het buitenland? Producten of diensten internationaal aanbieden kan een optie zijn om een groeistrategie te verwezenlijken. Ieder land kenmerkt zich door een eigen markt, economie en vraag en aanbod. Maar ieder land heeft ook eigen regels en wetten.

Lees meer
Belastingadvies - Belastingadvies internationaal.jpg

Internationaal belastingadvies

Heeft uw onderneming te maken met buitenlandse belastingregels? Bijvoorbeeld als gevolg van export, internationale samenwerkingsverbanden, het openen van een filiaal in het buitenland of het oprichten van een buitenlandse vennootschap? Maakt uw onderneming onderdeel uit van een internationale structuur en wilt u weten welke gevolgen nieuwe fiscale wetgeving voor uw onderneming heeft? Wij zetten graag onze kennis en ons internationale netwerk in om u te helpen met uw internationale belastingvraagstukken.

Lees meer
Btw-advies en Compliance - Internationaal btw-advies.jpg

Internationaal btw-advies

Handelt u op internationaal niveau, dan kunnen grensoverschrijdende goederenstromen een enorme impact hebben op uw btw-processen. Denk daarbij aan het importeren van goederen, het opslaan van uw voorraad, het distribueren van uw producten naar uw verkooplocaties, maar ook het verkopen van goederen aan consumenten in andere EU-landen via uw webshop. Dit geldt ook als u bepaalde diensten verricht, zoals het organiseren van een evenement in een ander land of het verrichten van digitale diensten zoals streamingdiensten aan consumenten in andere landen. Al deze activiteiten leveren, afhankelijk van uw bedrijfsmodel, btw-verplichtingen op, soms zelfs in meerdere landen. Zijn dit voor u herkenbare btw-vraagstukken? Reken dan op Baker Tilly voor het beste internationale btw-advies.

Lees meer
Belastingadvies - Transfer pricing.jpeg

Transfer Pricing

Transfer Pricing is voor veel ondernemingen van groot belang. Belastingautoriteiten in verschillende landen richten hun aandacht steeds vaker op verrekenprijzen (hierna: Transfer Pricing) en winsttoerekening. Zij kijken hierbij niet alleen naar de interne transacties bij grote multinationals, maar ook naar die bij binnenlandse ondernemingen. Het is daarom belangrijk dat u uw transfer pricing-beleid analyseert en vastlegt.

Lees meer

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!