Expat services

Internationaal ondernemen - Expat Services.jpg

Stel u wilt een vestiging in het buitenland opzetten. Dan kan het handig zijn om de expertise en ervaring die al binnen uw bedrijf is, tijdelijk in te zetten op de nieuwe vestiging. Dat kan met expat services. Met de juiste begeleiding is het een eenvoudig uit te voeren oplossing, die u veel voordelen oplevert.

Nederlands personeel in het buitenland

Uw personeel tijdelijk in het buitenland inzetten door middel van Expat Services, kan u veel voordelen brengen. Zo zorgt u er namelijk voor dat de juiste kennis op de juiste plek aanwezig is en kunt u met een gerust hart de zaken daar laten regelen. Wanneer u Nederlands personeel inzet in het buitenland, veranderen er allerlei zaken. Verzekeringen en financiƫle verplichtingen zijn in ieder land anders. U krijgt te maken met de noodzakelijke visa en het regelen van de juridische en fiscale aspecten. Misschien moeten ook bepaalde werkprocessen aangepast worden. Bovendien is het belangrijk dat uw medewerkers en hun gezinnen zich goed settelen.

Buitenlandse medewerkers

Andersom gebruik maken van Expat Services kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld wanneer u een bepaald specialisme zoekt voor uw Nederlandse onderneming(en). Hoe zit het met verzekeringen, pensioen of sociale afdrachten wanneer u een medewerker uit het buitenland enige tijd inzet? Er moet geschikte, tijdelijke huisvesting en een verblijfs- en/of werkvergunning komen, maar waar moet u op letten?

Expat Services

Onze Expat Services biedt uitkomst wanneer u internationaal onderneemt of van plan bent dit te gaan doen. Zo kunt u namelijk uw eigen personeel (tijdelijk) op een vestiging in het buitenland laten werken. U kunt natuurlijk ook medewerkers uit het buitenland naar Nederland laten overkomen voor werk. In beide gevallen zijn er veel praktische, juridische en fiscale zaken waar u rekening mee dient te houden.

Onze adviseurs Expat Services richten zich niet alleen op fiscale aspecten, maar ook op zaken als formaliteiten, fiscale en juridische vraagstukken, vraagstukken op het gebied van sociale zekerheid, advies voor kostenbesparingen en verbeteringsadviezen.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over belastingaangifte? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

peter-polman.jpg
Peter Polman Partner tax advisory T: 06 26 32 84 47