Landendesk Afrika

Internationaal ondernemen - Landendesk - Afrika.jpg

Het Afrikaanse continent is goed vertegenwoordigd in de lijstjes van ‘s werelds snelst groeiende economieën. De toenemende politieke stabiliteit, een groeiende middenklasse en een stijgend opleidingsniveau op het continent zorgen ervoor dat steeds meer ondernemers de weg naar Afrika weten te vinden. Afrika heeft de toekomst: als productiegebied en als afzetmarkt. Ondernemen in Afrika kan een uitdaging zijn: een andere cultuur, andere gebruiken en andere regels.

De mogelijkheden van ondernemen in Afrika

Afrika is onder veel ondernemers nog een vrij onontdekt continent. Wie eenmaal kijkt naar wat Afrika te bieden, ziet al snel dat er genoeg kansen liggen. Het continent is rijk aan natuurbronnen als olie, gas, koffie, mineralen en diamanten. Het land is vruchtbaar en nog veelal onbewerkt. Zo’n 60% van al het onontgonnen land ter wereld bevindt zich in Afrika. De Afrikaanse bevolking is groot en relatief jong. De rust en welvaart neemt langzaamaan toe. Deze factoren dragen met elkaar bij aan een zeer gunstig ondernemersklimaat.

Uiteraard heeft iedere medaille een keerzijde. Gaat u ondernemen in Afrika, dan krijgt u te maken met cultuurverschillen, wetten, subsidieregelingen en financiële risico’s. Onze landendesk Afrika kan u hierbij helpen, of u nu een eerste stap naar het continent zet, of dat er sprake is van een pan-Afrikaanse uitbreiding. Wij u adviseren bij het opzetten van een ondernemingsstructuur en kunnen functioneren als centraal aanspreekpunt voor alle vereiste lokale compliance-werkzaamheden.

Vanuit Afrika naar Nederland

Nederland heeft internationaal een sterke reputatie op het gebied van politieke en economische stabiliteit en is daarom aantrekkelijk als wereldwijde hub. Dat maakt het voor Afrikaanse ondernemingen interessant om zich in Nederland te vestigen. Of nu voor Nederland wordt gekozen, of voor een ander land in Europa, onze landendesk Afrika kan u als Afrikaanse ondernemer ondersteunen in dit traject.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over internationaal ondernemen? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

marijnverhagen2.jpg
Marijn Verhagen Partner tax advisory T: 06 52 75 99 27