Landendesk Duitsland

Internationaal ondernemen - Landendesk - Duitsland.jpg

Duitsland is een van de belangrijkste handelspartners van Nederland. Met circa 82 miljoen inwoners en een historisch lage werkloosheid ligt er een interessante potentiële markt ten oosten van Nederland. Aangrenzend aan Nederland vinden we qua inwoneraantal (circa 18 miljoen) meteen de grootste deelstaat (Noordrijn-Westfalen) van Duitsland. De stap naar Duitsland lijkt dan ook zo gemaakt. Toch zijn er een aantal dingen die u in acht zou moeten nemen. Wij adviseren en inspireren u graag.

De Duitse markt

Wees u ervan bewust dat beslisprocessen van potentiële klanten in Duitsland over het algemeen langer duren dan in Nederland. Een lange adem en het investeren in een klantrelatie is bijzonder belangrijk. Zodra de klant echter het vertrouwen in u heeft uitgesproken heeft u in de regel een bijzonder loyale klant. Daarnaast is het bij het ondernemen in Duitsland uiteraard van belang dat u uw ondernemingsstructuur optimaal inricht. Hierbij kunnen wij u van dienst zijn.

Aandachtspunten als u gaat ondernemen in Duitsland

Duitsland is een land van wet- en regelgeving en formele omgangsvormen. De medewerkers van onze Duitsland desk hebben ruime ervaring met het adviseren van bedrijven die willen ondernemen in Duitsland. Om de toch vaak lastige materie begrijpelijk te houden kunnen zij u uitleggen hoe zich de fiscale gevolgen in relatie tot de Nederlandse wet- en regelgeving verhouden. Hierbij geven wij antwoord op vragen als:

  • Is het verstandig een Duitse vennootschap op te richten?
  • Moet ik in Duitsland btw afdragen over mijn diensten/leveringen?
  • Hoe kan ik het belastingverdrag met Duitsland optimaal benutten?
  • Wat zijn de fiscale gevolgen voor werknemers die in Duitsland gaan werken?
  • In welke gevallen kan in een Duitse auto van de zaak worden gereden?

In samenwerking met onze Duitse collega’s van Baker Tilly Roelfs kunnen wij u adviseren over de optimale structuur, begeleiden bij het opzetten van een administratie in Duitsland en kennis laten maken met de fiscale voordelen van het internationaal ondernemen. Bij onze landendesk Duitsland kunt u terecht in het Nederlands, Engels en Duits.

Als Duitse ondernemer zaken doen in Nederland

Voor Duitse ondernemingen die overwegen zich te vestigen in Nederland bieden wij ondersteuning bij onder andere het opzetten van de (organisatie)structuur, belastingadvies, belastingaangiftes, accountancy, salarisadministratie en audit services.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over internationaal ondernemen? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

arne-ter-beek.jpg
Arne ter Beek Manager tax advisory T: 06 52 76 54 40