Landendesk Polen

Internationaal ondernemen - Landendesk - Polen.jpg

Ondernemen in Polen biedt volop kansen. Door de stijgende welvaart en economische groei van het land, krijgen zijn inwoners steeds meer te besteden. Dit blijft niet onopgemerkt: het Nederlandse bedrijfsleven is momenteel één van de grootste buitenlandse investeerders in Polen. Wilt u ook activiteiten in Polen opzetten? Dan is het belangrijk dat u uw administratie op orde heeft en voldoet aan de Poolse regels van aangiftes en belasting.

Poolse sectoren waar kansen liggen

De grootste sector in Polen is de dienstensector, waar maar liefst 63% van het bruto binnenlands product wordt verdiend. De industriesector (33%) en de agrarische sector (3%) nemen respectievelijk de tweede en derde plaats in. De groeiende economie en centrale ligging van Polen, vergemakkelijken zaken als transport en logistiek. Modernisering en verbetering van de agrarische productiecapaciteit zijn de speerpunten waar Polen zich de komende jaren op richt. Dit biedt kansen voor ondernemers in met name de landbouw, tuinbouw en veehouderij.

Aan de slag in Polen

Het zijn bovenstaande factoren die het de afgelopen jaren voor ondernemers aantrekkelijk hebben gemaakt om hun onderneming en/of dienstverlening uit te breiden naar Polen. Wellicht heeft u er zelf ook wel eens over nagedacht. In samenwerking met TPA Poland biedt onze landendesk Polen u alle ondersteuning die nodig is bij het doen van zaken in Polen, zoals advisering over en het opzetten van de gewenste structuur, internationaal en lokaal belastingadvies, expat services en audit service

Voor de landendesk Polen zijn zowel Nederlandse als Poolse collega’s werkzaam. Daardoor kunnen ook Poolse ondernemers die de stap naar Nederland willen maken eenvoudig terecht voor advies op maat.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over internationaal ondernemen? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

herm-nieste.jpg
Herm Nieste Partner tax advisory T: 06 10 07 19 26