Landendesk Roemenië

Internationaal ondernemen - Landendesk - Roemenie.jpg

De vraag naar buitenlandse producten is hoog in Roemenië. Steeds meer bedrijven geven hier gehoor aan en kijken naar de mogelijkheden om te handelen met/ ondernemen in Roemenië. Met name de landbouw, voedingsmiddelenindustrie, civiele techniek en milieu zijn populaire sectoren. De ligging aan de Zwarte Zee is daarbij van strategische waarde. Ontdek de vele mogelijkheden die dit land u, als ondernemer, nog meer te bieden heeft.

Vraag naar buitenlandse producten

De Roemeense markt kenmerkt zich door een behoefte aan buitenlandse producten. Bovendien is de economie gunstig: Roemenen hebben gemiddeld genomen meer geld te besteden dan inwoners van de omringende landen. In de sectoren landbouw, voedingsmiddelenindustrie, civiele techniek en milieu is vooralsnog de vraag naar kennis en producten van buitenlandse ondernemers het grootst.

De staalindustrie van Roemenië heeft een hoge naam en staat bekend om de levering van kwaliteit. Dat maakt ook deze sector zeer interessant voor ondernemers. Meer dan de helft van het Roemeens Bruto Nationaal Product komt uit de industrie.

Kansen verzilveren in Roemenië

Ziet u kansen voor uw onderneming en wilt u de uitdaging aangaan? Het verkennen van de markt en cultuur is dan een belangrijke stap. Wees uzelf bewust van wat u en het land elkaar te bieden hebben. Een volgende stap is om uw zaken juridisch op orde te hebben en om op de hoogte te zijn van alle regelingen omtrent het ondernemen in Roemenië. Dit kunnen wellicht lastige zaken zijn, waarvan u ook niet altijd van de laatste ontwikkelingen op de hoogte bent. Hier kan onze landendesk Roemenië u bij helpen. In samenwerking met Baker Tilly Romania bieden wij u alle ondersteuning die nodig is bij het zaken doen in Roemenië. Uiteraard kunnen wij ook Roemeense ondernemers adviseren die de stap naar Nederland willen maken.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over internationaal ondernemen? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

herm-nieste.jpg
Herm Nieste Partner tax advisory T: 06 10 07 19 26